Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Hina Islam? Bakal Dihukum Selepas Ini?

by admin on August 9, 2011

in Gambar Sosial

  • Sharebar

grey Makcik Hajjah Sitt Al Wuzara Hina Islam? Bakal Dihukum Selepas Ini?

Dikatakan perempuan seperti gambar di atas adalah individu menggelarkan diri sebagai Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara. Siapakah dia ini? Sekarang ini namanya cukup popular di Internet dek kerana tindakannya buat blog hina Islam. Termasuklah meletakkan gambar perempuan tak senonoh di atas Kaabah.  

grey Makcik Hajjah Sitt Al Wuzara Hina Islam? Bakal Dihukum Selepas Ini?

Identitinya ramai yang dah tahu selepas kumpulan Hacker yang menggelarkan dirinya sebagai Gaysec telah melakukan satu operasi yang dipanggil Ops Ramadhan sehingga dikatakan berjaya mendedahkan identiti sebenar disebalik nama Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara ini. Wah….curlastt ghitu namanya.

grey Makcik Hajjah Sitt Al Wuzara Hina Islam? Bakal Dihukum Selepas Ini?

Kami tak pasti samada betul ataau tidak si Nor Arlene Tan adalah individu yang sama dengan Hajjah Sitt Al-Wuzara, tetapi yang pastinya :

Individu yang menggelarkan diri sebagai Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara telah yang mencetus penghinaan keji kepada agama ISLAM sejak berbulan-bulan lalu.

Ini antara maklumat yang berjaya diperoleh

  • 26 TAHUN
  • NAMA SEBENAR: NOR ARLENE TAN BTE KHALID
  • BUKAN MELAYU, BUKAN CINA & BUKAN JUGA INDIA. CAMPURAN (CINA+MELAYU)
  • BEKAS PELAJAR UUM
  • NO IC = 850626146572
  • PROFILE FACEBOOK

grey Makcik Hajjah Sitt Al Wuzara Hina Islam? Bakal Dihukum Selepas Ini?

Walaupun menerusi halaman Facebook, si Nor Arlene Tan yang menafikan beliau sebenarnya difitnah dan dikatakan beliau telah buat laporan polis.

grey Makcik Hajjah Sitt Al Wuzara Hina Islam? Bakal Dihukum Selepas Ini?

grey Makcik Hajjah Sitt Al Wuzara Hina Islam? Bakal Dihukum Selepas Ini?

Sumber : Berita Semasa

pixel Makcik Hajjah Sitt Al Wuzara Hina Islam? Bakal Dihukum Selepas Ini?

{ 61 Komen Bernas… Telah Dikongsikan Setakat Ini. Pandangan Anda Pula? }

1 Lebai Kampung August 9, 2011 at 1:34 pm

aku go throughsekali imbas blog arlene Tan ini. mmg nampak dia ni liberal kalau ikut standard islam malaysia. tapi dia bukan si makcik murtad tu dan dia pon dah buat laporan polis. Sian dia tak pasal2 kene pitnah

  

Reply

2 yas August 10, 2011 at 8:56 am

Elok la dia buat repot…senang polis nak siasat sapa yg sebenarnya makcik tu…hehehe

  

Reply

3 nizam rock September 30, 2011 at 6:36 am

harap2 sangat makcik trm bala petaka

  

Reply

4 anne August 11, 2011 at 6:17 pm

hey guys, i’ve been followed this makcik for so long, what i know she had a blonde-hair colour. still remember when she said she was in the train when a chinese guy come ever her and asked so much question and one of it was whats her original hair colour. aku tgok arlene tan ni rmbut hitam pekat je. so, pk2 kan lah ye.

  

Reply

5 chew August 11, 2011 at 8:29 pm

u know we can complaints bout this blog here .
http://en.wordpress.com/complaints/

  

Reply

6 Azali MS August 12, 2011 at 9:16 am

Di harapkan isu ini mendapat perhatian sewajarnya dari Pihak Kerajaan yang dilantik oleh majoriti rakyat kerana Agama Islam adalah Agama Rasmi Malaysia termaktub dalam perlembagaan. Sebarang pihak individu atau puak yang membuat sindiran dan ancaman terhadap Agama Islam harus menerima padah dan hukuman….Entah-entah Kerajaan Malaysia tiada akta untuk menghukum mereka-mereka ini???

  

Reply

7 Freethinker August 29, 2011 at 9:19 pm

Hai .. U di sana. Kenapa menghukum penghina Agama. Semua Agama mengajar manusia supaya hidup di dunia dengan selamat, aman, damai, sejahtera. Yang menghina Agama U itu, bukan manusia tetapi Iblis yang merusuk masuk ke tubuh manusia itu, menjadikan manusia itu gila dan melawan ajaran Allah. Cara menghukum Iblis itu ialah dengan banyak berdoa kepada Allah, biar Allah menghukum Iblis itu. Jika U & kerajaan menghukum Iblis, Iblis akan bertambah maju sebab U yang marah-marah telah menyenangkan hati Iblis kerana kebencian U buat U berkawan dengan Iblis. Elok jangan dilayan penghinaan Iblis terhadap Agama U dan Iblis akan lari dengan sendirinya. Ok… guy… try again.

  

Reply

8 jizzo September 6, 2011 at 10:58 pm

hai free..tgk cara penyampaian u,i tau u bukanla calang2 org..mgkin bnyk kajian u terhadap agama islam… tp u mngkin xtau pasal islam yg sebenar..firman ALLAH-org yg beragama islam itu banyak..tp hanya umpama buih2 dilautan..sekali dipukul ombak maka hilang buih2 itu… u cari n kaji islam yg sebenar2nya…u akn nilai sndiri apa tu agama apa itu islam…i pecaya wlu pn u xska islam tp u msti akur akn kehebatan agama ALLAH iaitu islam… selamat mencari…

  

Reply

9 Chek August 13, 2011 at 8:36 am

As Salam…

Komen Chek mengenai perkara nie, walau siapa pun makcik Hajjah Sitt Al -Wuzara nie, yang penting kiter mesti selidik apakah motif disebalik tujuan makcik nie menulis sebegini. Sometimes, kiter lupa menyelidik modus operandinya,apabila kiter terlalu ghairah untuk mencari siapakah dalang disebaliknya…Iya,Chek akui…sbg umat Islam..tentunya kiter semua amat marah apabila perbuatan menghina agama suci kiter,namun…mungkin itu lah yang makcik nie nak…(makcik nie nak kiter x nampak what lies beneath apa yang makcik nie tulis). Pendapat Chek seterusnya boleh di rujuk di

  

Reply

10 Azali MS August 18, 2011 at 12:33 pm

Yang menentang dan mempersendakan Islam ni ada 3 puak:
1. Secara jelas Bukan Orang Islam – Kita boleh tahu apa motifnya
2. Secara jelas Dikalangan Orang Islam – kesahihannya adalah Murtad.
3. Penyamaran Orang Bukan Islam – menguji sejauh mana penyatuan Masyarakat Islam.

  

Reply

11 areez August 16, 2011 at 11:56 am

The most important thing, Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara is the type of iblis and jin. .. please refer to sahabat story,;; abdullah ibn maktum how he felt on a stone and a guy help him to go to the mosque as abdullah is a blind man. .

  

Reply

12 Freethinker August 29, 2011 at 9:29 pm

Hai, areez, Iblis dan Jin itu apa? Jika Iblis jahat, Jin pun jahat. tetapi kenapa kamu ada Jin Islam? Jin itu membantu menguatkan Islam kah? Allah sahaja yang disembah dan dipercayai, jangan pula percaya pada Jin.

  

Reply

13 hmmmm September 17, 2011 at 9:20 pm

sebaik-baik jin, sejahat2 manusia…. so fikir2kanlah jin islam atau tak..

  

Reply

14 Myheart October 10, 2011 at 2:54 pm

everything ade good side n bad side..
mcm kt dunia ni..ada org baik,ade org jahat
x semua org islam itu baik n sebaliknya…
begitu juga alam ghaib..ade jin baik n jin islam

  

Reply

15 fyan February 1, 2013 at 9:42 pm

Agama langit sebelum ini tiadapun cakap pasal jin. Kenapa tiba2 ada surah JIN. Apakah Alllah lupa kemudian DIA ingat waktu zaman muhamad?

  

16 hamba yang hina May 12, 2013 at 8:44 pm

memang tak ada surah jin dalam kitab agama langit tapi cuba ingat balik kisah nabi sulaiman semua tu ada jugak kan dalam kitab agama langit dan dalam kisah tu kan ada mention pasal jin dan ratu balkis

  

17 shakelan Rahman August 17, 2011 at 4:55 pm

walau apa pon yg anak haram tu carut pada Allah pada aku….cuba bayangkan alam yg luas terbentang org kata 7 petala langit dan bumi…. betapa besarnya Allah nak dibandingkan dgn manusia yg mencarut terhadap Nya. Bayang kan kita manusia di carut oleh sekor semut gula yg terlalu halus …rasanya sikit pon kita tak ambil pot sebab si semut tu terlalu kecil untuk kita ambil hati!!! Kalau tenyeh dgn ank jari pon hancur terburai bangkai semut gula tu. Inikanpula si anak haram yg diberanakkan oleh mak nya melalui lubang jubor nak menghina Allah yg maha Besar.. Tuhan munkin tersenyum aja dgn segala maki hamun babi hutan betina ni. Sebab bila selepas mati esok baru dia tahu akan padah yg dia akan rasai. Biarlah dia memaki hamun pada tuhan sebab manakan munkin tuhan akan tersentak hanya kerana kekurangajaran tahi babi ini. Cuma kita sahaja sebagai manusia tersa terhina termasuk aku. Kalu aku betui2 dapat bertemu anjing berkepala babi ni dah pasti mandi darh punya bangkai dia!

  

Reply

18 Freethinker August 29, 2011 at 9:39 pm

Aduhai… Shakelan Rahman, geramnya hati kamu. Babi hutan, anjing berkepala Babi, anak haram, lubang jubor, tahi Babi, mandi darah…… yang kamu sebut. Macam ini kah ajaran agama Islam yang kamu pelajari? benci-benci, marah-marah…… bawa bertenang, bersabar. U orang kan kata semua itu separuh dari iman. Ok, Rahman. Belajar lagi.

  

Reply

19 nizam rock October 1, 2011 at 9:13 am

hello freethinker ko blh lh ckp apa2 saja dgn khdpn ko tnpa agama tp org sprti kami mmg wajar maki makcik sperti ddlm komen ini kerana dia mlampaui batas dan tntg sparuh dari iman ada batasnya dan jgn lh ko nk ngajar kami tntg ksabaran kerana sudah lbih 3kali kesalahahn yg di lakukan oleh si pgguna nme makcik hajjah

  

Reply

20 hamba Allah January 13, 2012 at 2:12 pm

stuju dgn freethinker.. mmg la kte org islam.. dan wajar marah kalau ada yang menghina Islam.. tapi TIDAK WAJAR untuk kita mengeluarkan kata2 yang tdk spatutnya d ucapkan.. in d other words, ‘memaki’.. islam x ajar bgtu.. gnakan la budi bahasa yang sewajarnya d tunjukkan agar xde yg pandang serong pada islam.. kena ingat.. setiap apa yang kita lakukan, org x pandang kita.. tapi pandang pada agama kita.. jd, b’fikir la dhlu sblm b’tindak.. nak dapat peribadi yang baik? rujuk peribadi Rasulullah..

  

21 Freethinker August 29, 2011 at 9:47 pm

Kenapa Babi sangat dihina, dibenci oleh kamu orang. Babi itu macam binatang lain juga. Kamu benci Babi kerana kamu ada sumpahan dengan Babi oleh Jin Islam. Jin jahat itu.

  

Reply

22 Azali ms September 7, 2011 at 10:43 am

Setiap yg hidup, pasti mati….dalam Islam tidak membenarkan umatnya berdoa ke Syurga kepada saudara, kawan-kawan dan kekasih-kekasihnya yg kufur sekali pun pernah menimpa kpd Rasulullah dimana pergorbanan dan jasa Bapa Saudara Rasullulah S.A.W kepada Islam. Itu janji Allah S.W.T. Tempat mereka ini adalah neraka jahanam…. jika benar kecaman kepada Rasulullah dari penama Makcik Hajjah, moga-moga makbullah janji Allah kepada umatnya yg kufur.

  

Reply

23 nizam rock October 7, 2011 at 2:35 am

hai free dlm islam mngatakn binatangan yg paling hina ialah babi dan mahluk yg paling hina syaitan jin dan iblis sumpahan itu mmg ada hanyalh utk org2 seperti kamu yg mggelar kn dirinya tiada agama atau pn freethinker

  

Reply

24 harain August 31, 2011 at 9:50 am

perempuan tu nampak macam kecewa dalam hidup dia….mencari cari agama yang sesuai untuk dia konon. lepas tu nak suruh tuhan ikut kata dia mana lah tuhan tu mcm tu.bila dia rase apa yang dia nak tak dapat mula lah dia nak salah kan tuhan.kutuk tuhan.perempuan mcm ni dah peringkat nak jadi gila.. bila nak mati nanti tentu meracau racau…biar dia kutuk tuhan biar hati dia puas..biar dia tanggung sendiri apa yg dah dia buat. dia sungguh kecewa…..semoga tuhan hadir dihatinya.dan biar dia tahu hidup didunia ni hanya mainan..bila mati nanti adalah titik permulaan pada satu kehidupan yang tiada penghujungnya.

  

Reply

25 MUHAMMAD Izat September 1, 2011 at 1:54 am

aq sanggup mati digantung semata-mata nak bunuh engkau wahai Khinzir (Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara)….
kenapa kau Hina Islam dan Allah kami……???

  

Reply

26 nizam rock September 30, 2011 at 6:49 am

aku rasa makcik hajjah ni tahap dia blm free thinker tapi masih stupid thinker

  

Reply

27 fs September 4, 2011 at 2:05 pm

Semoga Allah S.W.T memberi petunjuk kepadanya jalan yang benar..Allah S.W.T lebih mengetahui apa yang kita tidak tahu..Insyallah

  

Reply

28 gondrong comel September 7, 2011 at 2:16 pm

sudah jangan bergaduh,,,,

  

Reply

29 dilla sham September 8, 2011 at 9:54 am

bkn diela.. salah nih.. x tgk kt facebook keh.. ni i bg link nih korang blh usha https://www.facebook.com/Pendedahan.Ekslusif

  

Reply

30 AJ September 9, 2011 at 12:50 pm

saya amat marah dgn manusia ini. ttp, sya harap spy tuan/puan tidak terlalu beremosi dgn tindakan makcik ini. jgn krn kita mrhkan dia, dosa yg kita dpt kerana kata2 kita, maki hamun kita. makcik ni msti suka bila matlamat dia utk menambahkn dosa2 umat islam tercapai… kalau mrh sekalipun, hrp kita dpt berfikir dgn rasional…allahuakbar!!!

  

Reply

31 ben September 10, 2011 at 9:36 am

Sumtime,sooner or later,truth prevail.wait a bit,n He’ll will show the truth to His believer.

  

Reply

32 ziziglam September 11, 2011 at 1:36 am

aku berharap semoga allah beri petunjuk dan hidayanya kpd org sebegini supaya dia insaf,dan kembali kepangkal jalan

  

Reply

33 mairah September 12, 2011 at 6:32 pm

apa yang awak maksudkan freethinker?kalau awk kliru cba tnya ustaz?ustazah atau org yg lbih mngtahui.babi memang haram tuk umat islam,tuk umat islam mmang slah sbnarnya klau mnusia mmanggil manusia dngn perkataan babi ,mencarut dan sbagainya.Hadis Nabi”mencarut itu adalah satu perbuatan kasar,dan perbuatan kasar itu balasannya neraka”jdi saudara seislamku kawal kemarahan anda,rugi klau anda mmbiarkan kmrahan itu djdkan snjata oleh syaitan..contoh saudara/saudari freethinker kita nilah…tak pasal2 imej agama kita terjejas.ALLAHUAKBAR!!!

  

Reply

34 laut_dalam September 13, 2011 at 10:43 pm

salam..alar…jgn layan sgt makcik ni..xyah mara2…bese la akhir zaman…kalo api ko simbah mnyk petrol lg marak la apinye…lg die ske ko mara2…n of cos lg byk la dose korg mara2 die..carut2 die…yg bleh kite wat..kite doakn die dpt hidayah n dibukakkn ati terima islam dgn baik…contoh pon dh byk zaman nabi dlu..byk sahabat yg jahil..zina,mabuk,tanam anak idop2 n mcm2 lg la.bile terima islam dorg completely berubah…zaman skunk pon dh byk contoh..peruntuh masjid di india @ shive prasad pon dh trime islam..n byk lg contoh le aku bg..tp xlarat la nk wat essay…sabar la wahai saudara seislamku..sesungguhnya zaman ini zaman paling mncabar wat kalian…jika kalian ikot bendera putih kalian selamat..kalo bendera hitam kalian pon taw pe yg jd…so,masing btoikan diri n taat pd pncipta…bio Allah tntukn dimane letaknye korg…jmp lg sume dipadang masyar…yg putih dpt yg putih..yg itam dpt yg itam…wallahualam.fikir2 wahai sume..assalamualaikum…

  

Reply

35 think wise September 21, 2011 at 1:51 am

Barang siapa tidak peduli terhadap nasib agama, berarti ia tidak punya agama, barang siapa yang semangatnya tidak berkobar-kobar jika agama Islam ditimpa suatu bencana, maka Islam tidak butuh kepada mereka.
(Imam al-Ghazali)..teruskan perjuangan demi agama yg kita cintai,.

  

Reply

36 sam September 23, 2011 at 11:51 am

ALLAH itu maha mengetahui apa yang kita tidak ketahui. Penghinaan yang ko buat tu tak sampai kemana pun. Kerajaan dan penguasaan ALLAH terlalu besar. Nasihat sya insaf lah sebelum terlambat. Kita kan hamba ALLAH. Mana mungkin makhluk dapat lawan BOSSS…..Lagipun apa yang ko dapat dengan buat benda2 mcm ni?

  

Reply

37 Times out September 25, 2011 at 9:59 pm

Insaflah hajjah…. tak dapat balasan dunia dapat balasan akhirat….amin

  

Reply

38 nizam rock September 30, 2011 at 1:46 pm

makcik hajjah knp diam atau pn dh takut hahahaaaaaa ssungguhnye bala ttp akan datang kerana itu ada lh prmintaan makcik hajjah sndiri

  

Reply

39 Stephen November 12, 2012 at 7:49 pm

oh ya linda joy @lina joy yang murtad tu ke?? jika biaelu lah memang celaka betullah..dahlah dia bodoh menderhaka Allah Taala dan tanpa kasihan kepada ibunya sanggup murtad sebab nak kawin dgn lelaki India kristian tu memang dia ni manusia jenis apa tk tau kesaihan kepada mak dia anak derhaka betul.sanggup mengguris hati ibu nya yg dah tua.kenapa bodoh punya manusia duduk di negara Islam sanggup murtad.bodoh punya manusia.dah awak murtad lepas tu nak ajak ramai lagi melayu murtad seperti kebodohan awakkoberkat4u recently posted..

  

Reply

40 fyan February 1, 2013 at 9:52 pm

Sebelum ini alam NUsantara ini bebas. Tiada kristen, tiada islam yang ada ialah kepercayaan animisme. Dunia hari ini sebenarnya dikuasai oleh siapa? Pasti Allah STW.

  

Reply

41 sarikei no 1 October 1, 2011 at 8:40 pm

aku teringin sngt nak dengar raungan dier bile kene sebat malaikat……..

  

Reply

42 c.Kent October 6, 2011 at 9:20 pm

tak lama lagi kena bbq lah makcik tu dlm neraka !!!!!!!

  

Reply

43 fyan February 1, 2013 at 9:54 pm

Kamu yakin sangatlah kawan?

  

Reply

44 hi October 16, 2011 at 12:24 pm

Assalamualaikum WBT,

honestly, what Freethinker said is true. kalau kte asyik nak fikirkan what makcik tu ckp, sampai bile2 pon kte dpenohi dgn hasad dengki kan? ambil cth Rasulullah S.A.W, org hine2 die, menyumpah2 kat die, tetap dia pnoh sabar. kte harus ekot jugakk. kta mesti sabar mahupun dia hina2 agama kte. yang penting, iman kte tetap teguh disisi Allah S.W.T. di akhirat nanti, bukan kte yang kena bala, makcik tu yang kena. yg kta patut buat, bukanlah mencarut die, malah memperbetulkan die dgn cara yg baik. InsyaAllah one day die akan sedar. kita doa2kan die dpt petanda dari Allah S.W.T. yang harus menghukum die is Yang Maha Esa, bukan kte. it’s up to you guys to think which is right, which is wrong. Allah S.W.T beri kte buat pilihan kte sndiri. sbab die mahu kte fikir antara yg baik dan yg tak baik. di akhirat nanti jadi penimbang. bukan sekarang. :)

Assalamualakum WBT.

  

Reply

45 fyan February 1, 2013 at 9:57 pm

Dia sabar ketika dia tidak mampu. Macam mana lagi terpaksalah bersabar. Tinguk selepas dia kuat, semuanya dibunuh, dimusnahkan dan….?

  

Reply

46 Garongkin October 22, 2011 at 9:53 pm

Jangan fanatik saudara, kita hanya menganut suatu agama tetapi Allah yang membela agama-Nya. Allah tidak memerlukan pertolongan manusia di dalam membela agama-Nya sebab Dia Allah Yang Maha Kuasa. Belum pernah lagi Allah meminta pertolongan daripada umat-Nya untuk membela perkara Allah tetapi manusia yang memerlukan pertolongan Allah. Siapakah kita sehingga sanggup membunuh orang lain hanya kerana agama ? Inilah perbuatan orang yang main hakim sendiri kerana ketidak ada kesabaran. Marilah kita belajar bagaimana hati Allah, peribadi Allah, karakter Allah dan sikap serta sifat Allah bukan melihat kepada manusia dan meniru gaya hidupnya yang bertentangan peribadi Allah.

  

Reply

47 Nhieng November 12, 2012 at 5:32 pm

But mmg respek saangt kat umat Islam yang sentiasa cakap dgn baik dan lemah lembut kat note tu. Sbb selalunya orang ‘melayu’ Islam ni, bila ada kisah macam ni, note macam ni, terus g menyumpah2 org tu. Tak boleh nak cakap baik2. Ada je nak cakap perkataan2 tak elok, menghina. Tengok kat Utube tu. Berapa banyak video2 cerdik pasal budak2 ke, orang ‘Melayu’ Islam bagi komen, ramai jugak yg bg komen utk perlekehkan. Tak boleh langsung nak terima kelebihan dan kekurangan orang lain macam diri sendiri tu bagus saangt. Masalah orang ‘Melayu’ Islam zaman kini. Nak ikut syaitan. Camtulah jadi.

  

Reply

48 fyan February 1, 2013 at 10:00 pm

Sepatutnya begitu tapi pelikkan…

  

Reply

49 jiji October 26, 2011 at 9:53 pm

Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara ni sama ke ngan kickam hjh ttis arazuwla…yg reply komen pepper lim…very2 fishy…

  

Reply

50 zack October 30, 2011 at 12:10 am

tanya dia balik sebannyk 3kali, nk masuk islam semula ke tak, klu degil jugak, hukum bunuh je

  

Reply

51 fyan February 1, 2013 at 10:03 pm

Begitulah wahyu ALLAH kan? Pandainya kamu ini. Tidak hairanlah, Macam mana acuan begitulah kuihnya kan? Tompinai2

  

Reply

52 AZAB SEKSAAN November 10, 2011 at 2:01 pm

KAMU FREE THINKER..MEMERLUKAN BIMBINGAN..X CUKUP THINKING..SAMA SEPERTI LAKNATULLAH Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara DI DUNIA LAGI HIDUP KAMU MELARAT DGN IDEOLOGI KAMU ITU YG TERPAKSA DAN SENTIASA MEMIKIRKAN UNTUK MEMECAH BELAHKAN ORANG2 ISLAM ,KASIHAN KAMU…DIDUNIA TIADA KETENANGAN..SELEPAS MATI JUGA KAMU TIADA KETENANGAN..TAKKAN DI AKHIRAT JUGA KAMU INGIN HIDUP MELARAT …SEMOGA DIBERI CAHAYA NUR..HIDAYAH KEPADA KAMU BERDUA…SEDAR & INSAF,KITA SEMUA INSAN YG KERDIL DIDUNIA INI…KEPADA ALLAH S.W.T JUA KITA AKAN KEMBALI…

  

Reply

53 Amir Azroy Yahaya Othman November 19, 2011 at 9:33 am

Marah kpd perkara yg tidak sepatutnya marah adalah sebodoh bodoh manusia .. dan sudah tentu tidak beriman .. Tetapi , Marah kena pada tempatnya adalah manusia yg bijak ! Kalau agama islam dipersenda begitu dan tiada seorang pun yg berasa marah , maka apa akibat nya wahai FREETHINKER ? Orang islam tahu akibatnya , kenapa mesti kita bersabar dan tidak marah ??

”( Para Jihad Zaman Dahulu Membunuh SESIAPA sahaja yg menentang ISLAM ) ”
=Cuba bayangkan kalau tiada para jihad zaman dahulu ( para jihad semua bersabar kpd penentangan anti islam terhadap islam ) apa akan jadi saudara & saudari ? selamat menimba ilmu …

  

Reply

54 Azali M.S November 22, 2011 at 5:28 pm

Saudara Amir Azroy…tidak perlu ambil hati kepada FREETHINKER kerana beliau adalah kafir dan musuh ISLAM. orang seperti FREETHINKER tu, kita patut hukum bersama HAJJAH SIT…KITA BAKO JER DEME TU, KITA BAKO

  

Reply

55 MIEYLA March 4, 2012 at 8:39 pm

SEMOGA PEREMPUAN TERSEBUT KEMBALI KE JALAN YANG BENAR…..

  

Reply

56 fafa367 March 5, 2012 at 9:36 pm

diharapkan orang yang menghina Allah ini diberi satu malapetaka sebagai penggajaran. Manusia yang jenis ini patut di hukum kerana telah memhina islam. Islam merupakan agama yang dianuti oleh orang islam jika sekiranya manusia ini bukan orang islam dia patut berhenti menghina agama orang islam.

  

Reply

57 Nor Aisya Akma March 6, 2012 at 8:38 am

blog n youtube n twiiter nya takda di block pun..kalau block…dia boleh buat baru..tak susah bagi dia..n dah ada pun yang baru..harap sangat dia diberi hidayah..n kalau dia di mlaysia tangkaplah n kaunseling kan macam Lanun seru dalam artikel awal pasal makcik ni..block sahaja tak cukup..kita hanya buat dia geram n simpam dendam jer..n dia leh buat lagi..register baru..
hukuman yang setimpal n sesuai lah sebaiknya.. kalau makin dibiar cmnie habis la kita ditakluki oleh kaum yahudi!!

  

Reply

58 wa March 12, 2012 at 9:08 am

sesungguhnya blogger2 yg menghina agama islam can destroy the good relationship between muslim and non-muslim..our coutry made us to study kenegaraan,tamadun islam and tamadun asia,kebudayaan and etnik…..i don’t understand why makcik hajjah try to break the harmony……all my friends from different religion can respect ours….but how you can’t????since we are from the same religion…..don’t you afraid to bee murtad???

  

Reply

59 Anti Makcik July 27, 2012 at 11:08 am

Alamat di IC alamat lama. Keluarga makcik nie dah berpindah ke Damansara Perdana (Alamat dirahsiakan sebab mereka tak bersalah, yang bersalah hanya makcik sith)

Menurut maklumat, si Adlin nie sendiri mula menghilangkan diri dari keluarga lepas terkandas dalam pengajian die di US. Balik Malaysia die macam sasau sket dan buat macam2 keja..pernah keja Customer Service kalau x silap.

Die keja kejap kumpul duit lepas tuh die gi Sweden sambung belajar guna duit sendiri atas alasan kos yuran belajar kat Sweden percuma. Die fly awal 2010.

Sehinggalah insiden makcik hajjah nie meletup pada bulan Ramadhan 2011, si Adlin langsung tak pernah balik jenguk keluarga die. Ade la sesekali die kirim e-mail kat family tapi jarang2 sangat. Malah paling mengejutkan pada Hari Raya 2011 si Adlin nie langsung tak kirim kabar berita, kad raya ape tah lagi nak balik Malaysia beraya dengan keluarga dia…macam agak pelik sebab mak pak die cakap anak die nie baik, takde masalah…tapi RAYA TAK BALIK DAN TANYA KABAR! Tak ke macam pelik sangat? Entah la mungkin mereka mak pak Adlin, burok2 pun anak mereka jugak.

Camnie la, mungkin ada antara kite was was samada betul ke Makcik Hajjah Sitt Al Wuzara adalah Adlin Abdul Jalil…tapi tanya diri anda sendiri…Apabila GAYSEC dedahkan nama Arlene Tan (mungkin disengajakan sebagai satu perangkap kepada The Real Makcik Hajjah) Arlene Tan cepat2 menafikan dan tampil ke depan untuk beri bantuan kepada Polis, SKMM dan badan2 berkuasa lain. Tak ada ape die nak sembunyikan. Pepatah melayu kata ‘Berani kerana benar’.

Manakala, si Adlin nie pulak, lepas Makcik Hajjah ketawakan GAYSEC kononnya tak dapat trace die terus seolah-olah senyap bile muncul nama Adlin Abdul Jalil…Si Adlin nie bukan tak wujud, bukan takde keluarga…die bukannye anak buluh betong…tapi langsung die senyapkan seolah-olah cam takut atau cuba sembunyikan sesuatu…keluarga Adlin tak percaya Makcik Hajjah adalah Adlin tapi agak pelik gak nape die tak nak pujuk si Adlin balik Malaysia dan nafikan semua tuduhan tuh? Pepatah Melayu juga kata ‘Takut kerana salah’.

Jadi, terserah lah kepada anda nak nilai…disebabkan si Adlin sendiri menyepikan diri maka jangan salahkan org lain jika spekulasi mengenai kaitan anda dan Makcik Hajjah menjadi buah mulut orang

  

Reply

60 Mai November 12, 2012 at 5:23 pm

moga Allah bagi petunjuk kat orang seibgeni.. sedih .. tapi bila difikirkan, ni sume berpunca daripada kita. kita bagi imej islam tercemar, so harap umat sekalian banyak2la muhasabah diri, harumkan nama islam, tunjuk akhlak yang baik. insyaAllah, takde agama lain nak ganggu agama ALLAH yang mulia ni.

  

Reply

61 fyan February 1, 2013 at 10:15 pm

Tahniah 90% mahu mak cik ini dihukum mati. Benar menurut kamu belum tentu benar menurut orang lain apatah lagi ALLAH. bagi saya dia keluar, dia hina terpulang padanya. Itu urusan dia dengan Tuhan dan kalau ada yang mau ikut silakan. Kalau tiada yang ikut bagus. Siapalah kita untuk mengadili orang lain?

  

Reply

Respon Anda? Kongsikan Ulasan Bernas Anda & Berdiskusi Dengan Pembaca Lain Di sini

Previous post:

Next post: