(Gambar) Nur Amalina Che Bakri Berpakaian Seksi & Sosial?

by admin on January 3, 2012

in Berita Semasa

  • Sharebar

grey (Gambar) Nur Amalina Che Bakri Berpakaian Seksi & Sosial?

Bagi kami kalau individu tersebut bernama Ali Bin Abu (bukan nama sebenar) ataupun artis Malaysia, kami tidak ambil pusing sangat. Tetapi jika namanya Nur Amalina Che Bakri satu nama yang pernah menggemparkan negara satu ketika dahulu di mana beliau berjaya memperolehi 17 A1 semasa keputusan SPM 2004, bagi kami ia harus diberikan perhatian.

Sehinggakan selepas itu, “fenomena Nur Amalina” terus-menerus menyelubungi kalangan adik-adik kita yang bakal menduduki peperiksaan SPM setiap tahun. Kalau ditanya kepada mereka, ramai yang akan menjawab :

  • Saya nak jadi macam akak Nur Amalina
  • Saya nak berjaya macam akak Nur Amalina
grey (Gambar) Nur Amalina Che Bakri Berpakaian Seksi & Sosial?

Sampai begitu sekali. Lagi satu, kalau gambarĀ Nur Amalina Che Bakri berpakaian tidak senonoh daripada mula, kami kurang ambil pusing. Tetapi berlainan apa yang kita lihat sekarang ini. Mungkin inilah yang dinamakan kejutan budaya?

Isu pelajar-pelajar yang berjaya terbang ke negara orang untuk menuntut ilmu ke peringkat yang lebih tinggi setiap tahun, bagi kami tidak boleh dipandang ringan. Sejarah sudah membuktikan daripada kalangan ini ramai yang akhirnya :

  • Positifnya : Pulang semula ke Malaysia dan terus menabur bakti kepada negara (cemerlang daripada segi ilmu & sahsiahnya) atau……
  • Negatifnya : Hanyut bersama-sama dengan kebebasan yang mula “mereka” perolehi sejak berada di negara orang.(Ini yang kita patut elakkan)

Gambar Nur Amalina Che Bakri : Akaun Facebook Amalina Telah Ditutup

grey (Gambar) Nur Amalina Che Bakri Berpakaian Seksi & Sosial?

grey (Gambar) Nur Amalina Che Bakri Berpakaian Seksi & Sosial?

grey (Gambar) Nur Amalina Che Bakri Berpakaian Seksi & Sosial?

Sumber : Berita Semasa

pixel (Gambar) Nur Amalina Che Bakri Berpakaian Seksi & Sosial?

{ 46 Komen Bernas… Telah Dikongsikan Setakat Ini. Pandangan Anda Pula? }

1 Terbakor January 3, 2012 at 6:57 pm

mis nina haha.. ape2 pun amalina patut tampil beri penjelasan.. sebab dia idola banyak pelajar tu..

  

Reply

2 pakar roti January 3, 2012 at 11:31 pm

akibat hanya mementingkan hal duniawi

  

Reply

3 SOB January 4, 2012 at 3:57 pm

Culture shock!! ish..ish..

  

Reply

4 sue January 5, 2012 at 8:16 pm

tu bukan culture shock sebab sebenarnye ramai pompuan deep down in their heart, wants to sumtime change their look n look wild mcm tu tp x berani kat malaysia. so, it just a matter of where we are, not the culture.
nothing to shocked of. well, not me. i would wear like that . it just that in here, u guys judged the way we look eventhough i’m proud to say, i dun like to touch a guy. i’m too hygienic for that

  

Reply

5 Hgl January 5, 2012 at 11:48 pm

Keh3… Gelabah kau ni.weh, mne de mak yg nk anak peluk2 laki? Org xckp psl tudung tp attitude n imej die bawak ni.peluk2 laki.ko xyhla ckp psl tudung2 je.xde modal ke hape

  

Reply

6 insaf January 4, 2012 at 4:31 pm

hmmm…..manusia mudah lupa…….berhati2 dengan kehidupan duniawi…

  

Reply

7 Reduan January 4, 2012 at 4:58 pm

Berita betul ker nih? atau sekadar khabar angin. teknologi sekarang dah macam2. boleh guna untuk sebar fitnah. Bagi orang yang dengki dengan orang Islam.

  

Reply

8 sayataknakomen January 4, 2012 at 5:34 pm

mungkin ini semua fitnah sebab cemburu kot… beliau patut beri penjelasan,,, bagi masa

  

Reply

9 jazs January 5, 2012 at 10:02 am

bila budak perempuan dah hilang malu..kalah org yg bkn agama islam

  

Reply

10 ariel January 5, 2012 at 10:47 am

dia dah ngaku. mmg gambar dia. yg best pasal slua dia. mak yg bg. plik btol xkan mak sggup bg pki cmtu. mak dia pun dah gelabah skrg. sian mak dia trpksa ckap mak yg beli bg pki.

  

Reply

11 insaf January 5, 2012 at 12:49 pm

mana ade mak yang nak biar anak dia kena hentam…pape pun bela la dah anak sendiri….nauzubillah…harap jadi pengajaran…kite nanti pun akan berkahwin ada anak gak..pandai2la mendidik anak…..zaman dah berubah skg…manusia terlalu open la sangat..takut tul…ish3…pikir pikirkan dan selamat beramal…

  

Reply

12 ros January 5, 2012 at 1:29 pm

Terlebih pandai sgt le ni. Baru 5-6 tahun merantau negara org..dah lupa budaya Melayu.

  

Reply

13 aqumazlan January 5, 2012 at 3:20 pm

budaya melayu aku tak kesah sgt..ni dah mencalarkan imej Islam..dulu elok2 pakai tudung skrg ni tudung ke mana rambut siap blonde lg..tak cukup lg peluk2 laki plak..adoiyai…apa nak jadi…cukup lah sufiah dulu skang ni yg ni plak..budak yg bijak2 lak tu..

  

Reply

14 arie January 5, 2012 at 5:59 pm

Setahu aku pmpuan klau dah berubah jadi mcm ni mksud nye dah kena blasah dengan batang mat saleh. haha. ini hanya tanggapan ye. jgn disalah erti. :D

  

Reply

15 sue January 5, 2012 at 8:10 pm

setahu kau? ?setakat ni je yg kau tahu?
pendeknye akal n minda awak..tanggapan singkat. patut awak ni senang kena tipu dgn pompuan bertudung.
tak pernah tahu ke yg perempuan bertudung kat malaysia ni dah byk yg teruk. curang dgn husband n affair kat luar x terkira banyaknye..
bukak minda sikit. kang sennag2 tertipu dgn [ompuan yg nam[pak sopan.

  

Reply

16 hambaALLAH January 6, 2012 at 7:32 am

hey manusia!! xboleh ke kalo ko xmention org yg pkai tdung?? mmg ak akui xsemua org yg pkai tdung baik!! tp sekurang2x dia ttup aurat.,dh terbukti amalina tu culture shock..ape lg yg ko nk kutuk org yg pkai tdung?..ko ni ak rsa mmg spesies xcukup kain ke??? xpkai tdung ke?? hbis org yg freehair baekk sangatt?? ckap 2 tu kasi canteekkk sket..ckap pkai otak doe..tuhan bg otak guna la,,jgn simpan.. cerdikk!!

  

Reply

17 lili January 7, 2012 at 9:38 am

sue..are u muslim???dont think so..cz you now provoke bnde yg wajib dlm islam.even u xnk pkai tdung pn,mmg dh di wajibkn pkai dr sisi islam..ok, u ckp org mlysia tkut nk buka?bgus la..sdar yg dorg kat ngara islam..
by the way..i nk gtau, even kubur lain2..u kne tau, seksa kbur sblh pn maybe jiran2 bleh dgr..yg ckp kubur lain2 tu kompem cetek hal agam tp xsedar dri..hahahahaaa~~sedeyh kan u~~~ ishk3x..btw, skong la..jgn u plak dpt skit share time da mati nanti..eh,u takut ke??xkan…
hi hi hi…sori,klu sakitkan ati u.

  

18 sue January 5, 2012 at 8:18 pm

mcm miss nina..

  

Reply

19 nur January 5, 2012 at 9:31 pm

biasak le dlu sblm berjaya ingat tuhan tula pakai tudung…skg ni da berjaya….lupa la dgn tuhan..so buka la tudung…rambut pun dah cantik…sblm tuhan letak kat bawah balik,taubat la no….

  

Reply

20 jue January 5, 2012 at 10:25 pm

melayu mudah lupe..:-(

  

Reply

21 peace January 5, 2012 at 10:53 pm

xsedar diri langsung!!!!!!! balasan Allah je yg menanti…. setakat bilangan A dlm SPM tu xdpt nk menolong anda nnt wahai nur amalina……….

  

Reply

22 Hgl January 5, 2012 at 11:45 pm

Kejutan budaya.haha.tp de gk org yg nk backing kt dlm komen ni..:)

  

Reply

23 liz January 6, 2012 at 8:38 am

pandai je nak buka aib orang korang ni… fitnah tu dosa, buka aid orang tu dosa, mengumpat/ mengata belakang orang tu dosa. shame on all of you. typical malays… jaga tepi kain orang, korang tu dah perfect ke? at least budak ni pandai, bijak, korang entah2 spm pun tak pass

  

Reply

24 lili January 7, 2012 at 9:44 am

“at least budak ni pandai, bijak, korang entah2 spm pun tak pass”

nok..spm bleh bwk ke time kat pdg mahsyar???
even i miskin,spm xbleh bla~~~~(segan kat org cam u ni…sori tau~~)
mmg bukak aib tu dosa..i skong sgt u..tp u wat statement skong cmni xdpt dosa ke u??????
siap mention typical malays????u chinese or indian meh????phewwwwwwwww~~~~
sedar dri skit meh~~baik la u xyah komen..bace, then bla je..

  

Reply

25 kikuchi February 2, 2012 at 7:58 pm

ceehhh!
bukan nye ktorang nak jage tepi kain dia,,,tp kain dia yg terbuka sendiri,ktorang nak tegur lah sikit..
dulu aku sanjung budak amalina nie,sebab dia salah seorang budak yg cerdik kat malaysia nie,,tp skang aku F**K giler nye!!!
dah la terkenal,popular,dikenali ramai buat malu je!! kasi potong la ini orang bg an**ng makan!!! huh!

  

Reply

26 yang tidak emo :) January 6, 2012 at 2:40 pm

x pyh la korang nak jaga kain orang….jaga hal masing2 je…lg pun budak amalina ni bukan kacau korang pun….. duit beli seluar tu pun bkn korang py duit…. rilek aaaa… lagi korang mengutuk lg besar dosa…. jgn emosi sangat nak bagi nasihat….. b’ingat2 sendiri lebih baik, yg buruk jadikan sempadan, yg baik jadikan teladan….

  

Reply

27 cek teh January 6, 2012 at 6:15 pm

Apa2 pun tdk menutup aurat adalah dosa besar…klu jd bijak kan itu anugerah Allah,bila2 masa dia bole tarik…..napa la manusia ni…yg tu pun x bole nk fhm….dok bncg lg x psl bab2 pkai tudung n x pkai tudung ni…hukum Allah wajib dibuat bkn bole dibincang2 lg

  

Reply

28 lili January 7, 2012 at 9:44 am

i sokong u!!!!!!

  

Reply

29 cuya aloya January 9, 2012 at 3:32 pm

kelakar nya ada setengah2 mengomen emo la..rileks la kita sebagai manusia ambil ikhitabar sudah….tapi apo yg amalina wat sememang nya tak munasabah..dia sebagai ikon yg telah digembar gemborkan dan di agung2 kan oleh rakyat malaysia harus la menunjuk sikap yg baik n positif pada rakyat..see dia yg dulu n dia yg sekarang…renung2 kan la..

  

Reply

30 chill January 10, 2012 at 4:40 pm

if betul2 la dat pic mmg amalina, mmg sedih…dia budak bijak pandai, org kafir mmg akan cuba memesongkan org2 islam, lebih2 lg org yang bijak pandai..hopefully dia akan sedar akan kesilapan dia..sama2 la kita doakan untuk dia…AMin..

  

Reply

31 insaf January 10, 2012 at 4:43 pm

tah korang ni..jgn mengutuk lebih2..apa pun yang wajib kita buat..yang buruk kita tinggall…..kalau ngata sangat pun..nanti kene diri sendiri…sape nak jawab tuh..ish3….tepuk dada tanya iman…

  

Reply

32 amin January 22, 2012 at 6:35 pm

yang bercakap ni..
sah follower ayah pin..
aurat tu wajib…
wajib la…
hukum Allah jangan dibuat main..
bangang ke ape..
Amalina ni..
kejutan budaya..
tak pernah tengok dunia..
bila terlepas..
camni la jadinye..
aku study kat new castle..
takde pun culture shock..
culture shock ni..
orang2 peghak je yang culoture2 shock ni..

  

Reply

33 sagu January 26, 2012 at 11:09 am

doakan untuk dia agar kembali ke pangkal jalan yg benar

~ insyallah ~

  

Reply

34 shahrul January 27, 2012 at 1:50 am

doa nur amalina agar kembali ke pangkal jalan yang benar

  

Reply

35 whatsoever February 3, 2012 at 11:27 am

masyaallah

  

Reply

36 awan nonoKKK' February 7, 2012 at 7:05 pm

asmaradana..
apa dah jadi ngan budak nie???
kebanyak kan orang melayu kite senang je cair ngan godaan2 mat salih..
pelik2..

  

Reply

37 Laskar Pelangi February 12, 2012 at 12:34 am

One common mistake people always do in their life..bila orang bercerita mesti nak mengata. ..yala kan banyak udang banyak garam, banyak orang banyak ragam..today headline is “why our melayu always got culture shock” and the best thing is “paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih”, sama la mcm aku pown. Bila dlm era akhir zaman ini penyakit Al-wahan neyh mmg semakin menjadi2 termasuk lah aku yang sedang menghidap penyakit ini jugak. iaitu cinta dunia dan takut akan kematian, Allah hu Akkbar..
Opss terlebih sudah.. sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa hehe..kdang2 kita rasa kita dah baik dah tapi yang menilai yang di atas tuu..tgk guna mata jgn luah dgn kata2…lain dulang lain kakinya, Lain orang lain hatinya..apa2 pown dimulakan niat, Niat adalah teras segala amalan. Klau bertudung pown tersalah niat lain jadinya, yang tak bertudung pown sama la..jgn tudung itu dibuat ukuran dn yg xbertudung jgn dijadikan ia alasan..kita mengata kesana kesini kdang2 xsedar darah daging sendiri dibiar merata..mengapa xmengata???? ingat ney apa owg tua Bill Gates neyh cakap: “Think small even while becoming big” then you won’t do something stupid.

  

Reply

38 siti February 27, 2012 at 9:54 pm

same ade amalina ni teruk skalipun,sape kite nk mnghukum bliau?she’s also human like us..itu adlh jln yg dia pilih and kite x de hak utk mngata ngata dia..inilah org kita,bile sseorg itu pndai kite snjung dia tnggi2..tpi bile dia mlkukn ssuatu msalah,org mngata dia teruk skli..sptutnye,kite mndoakn yg trbaik utk dia bknnye mnhentam dia hbis hbisan..sedarlah,jika kita mngatakn yg amalina itu teruk,kite ini pula ape??jika kita mngata dia sana sini,baik sgt kah kita??sama juga kita dgn golongan yg kurang baik…just pray the best for her..smoga Allah mmbuka pntu hatinye utk brubh..think about it!

  

Reply

39 zura March 12, 2012 at 8:54 am

doakan amalina kembali ke pangkal jalan. insyaallah

  

Reply

40 Ida March 18, 2012 at 8:43 am

Kdg2 kita bercakap Mengenai duniawi bagaikan umur beratus tahun . Ini bukan nak mengutuk amalina tp org yg menyokong perbuatan dia . Menyokong bermaksud menidakkan suruhan Allah . Kita mati entah esok entah lusa . Bila mati berkapan jugak walau seseksi mana pun skg . Klu fikir sekali untuk apa kita seksi ya . Untuk tunjuk kat org tp masalanye semua org ada hehe tp tak taula kot2 perasan cantik lebih pada org lain kih kih. Apa terjadi terPulangla pada amalina. Kita cuma mendoakan terbaik untuk dia .

  

Reply

41 manje ezat April 1, 2012 at 8:55 pm

skrg nie zaman it da ley wat mcm2…
Tp,lau bt0l,
na’zubillah larg

  

Reply

42 Yo April 8, 2012 at 2:48 pm

Sukaknya laaaaaaaaaa. Yg kamu smua mnyibuk ni knapa? :3

  

Reply

43 umairah April 14, 2012 at 12:21 am

Bhe????

  

Reply

44 Nuar Zahari April 20, 2012 at 3:56 pm

ishh…NUR AMALINA CHE BAKRI ni dah hlang akal ke ape…hrapkan pndai je…dulu pndai je sbut klu nk bjaya atas dunia dan akhirat jag lupa ALLAH SWT…skrg ape dia???..INGAT ALLAH SWT ke jd mcm tu??

  

Reply

45 ajai April 21, 2012 at 10:45 am

harap2 dia berubah dan dapat hidayah ALLAH.takbir ! ALLAH AKBAR.

  

Reply

46 fauzi December 23, 2012 at 3:30 am

salam kawan2
dah dah la tu
kita jgn cakap pasal dia
bukan aku nak bela dia
aku takut apa yang kita cakap nei jadi umpatan kat dia
mustahil kita dapat jumpa dia untuk minta maaf kat dia
harap kita tak jadi antara orang yang muflis di akhirat nanti.. amin

  

Reply

Respon Anda? Kongsikan Ulasan Bernas Anda & Berdiskusi Dengan Pembaca Lain Di sini

Previous post:

Next post: